Western Riding; www.westernriding.nl
voor en door amateur en recreatie western ruiters
Reining
Reining

Dit onderdeel van het westernrijden is het beste te vergelijken met de Engelse dressuur, het wordt dan ook vaak het Amerikaanse dressuur genoemd. Bij Reining zijn er in totaal tien proeven, waaruit de jury kan kiezen.

Alle tien de proeven bestaan uit de volgende onderdelen: 
- Cirkels; Twee grote snelle en één kleine langzame cirkel. Dit kan gevraagd worden in verschillende volgorden.  Dit noemen we Speedcontrol.
- Galopwissels (changementen)
- Stops (sliding stops)
- Rollbacks (snelle draai om de achterhand van 180 graden)
- Spins (vliegende draai om het binnenachterbeen, waarbij de voorbenen ruim overstappen).
- Hesitate (aarzeling).

Bij Reining is het belangrijk dat je paard steeds ontspannen is en geen verzet toont (mond open, onrustig met het hoofd) en dat je met lange teugels rijdt, waarbij je toch continue een goede controle over je paard hebt.
Iedere deelnemer moet de gevraagde proef apart en alleen rijden. Een paard berijden betekent niet alleen het te leiden, maar ook iedere beweging te beheersen. Het goed gereden paard moet gewillig geleid en beheerst zijn, met weinig of geen weerstand en moet volledig gehoorzaam zijn aan de ruiter. Pluspunten kan men verdienen met een snelle, soepele, mooie en foutloze uitvoering van de manoeuvres van de proef. De gemiddelde en uitgangsscore is 70 punten. Afhankelijk van de uitvoering kan men bonus- of minpunten scoren en voor fouten worden strafpunten (penalties) toegekend.

Voor meer achtergrond informatie, ga naar Wikipedia.

Tweet
Powered by Mijndomeinwebsitemaker.nl