Western Riding, Horsemanship.

Laatste update : 26 september 1999.

Deze term betekent voor mij het op een vriendelijke manier omgaan met je paard. Zonder dwang je paard toch datgene laten doen wat je wilt, terwijl het paard het ook nog leuk vindt.
Hoewel de term Natural Horsemanship eigenlijk 'toebehoort' aan Pat Parelli, is het zo'n duidelijke term dat het eigenlijk een algemene aanduiding is geworden.

NB. Als er geen commentaar achter de link staat betekent dat niet dat ik die niets zou vinden. Het betekent alleen dat ik ze (nog) niet ken, en dus ook geen commentaar kan geven.
LET OP: Gebruik je gezond verstand! Ga niet blindelings af op wat één persoon je zegt,ga op je gevoel af en leer zoveel mogelijk van zoveel mogelijk mensen.

Pat Parelli. De uitvinder van de term (Natural)Horsemanship. Een clinic van deze man is absoluut waard te bezoeken.
Attentie:
Oorspronkelijk stond op  de site informatie over Hans van Randwijk. Volgens de informatie die wij hadden gekregen had hij de Parelli cursussen Level 1,2 en 3 gevolgd.
De laatste informatie die we hierover hebben is dat hij (en voorzover wij weten ook niemand anders in Nederland) bevoegd is zich uit te geven als Natural Horsemanship Instructeur.

Sinds kort heeft de PNH-Agency in Duitsland de opleiding voor de PNH aangepast. Kijk hier voor informatie.

Als u andere informatie heeft laat ons dit dan weten.

Monty Roberts. De man waarop het boek en de film 'The Horsewhisperer' zijn gebaseerd. Hierdoor en door het werk dat hij voor het engelsekoningshuis heeft gedaan staat hij momenteel zeer in de belangstelling.

Frank Bell.

Ray Hunt.

John Lyons.